Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Din toamnă, elevii de clasa a opta vor putea asista la ore de educație sexuală în școli, cu acordul părinților. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților, nu fără controverse. Iar dezbaterile pe această temă au continuat, evident, și în mediul online. 

După ce am publicat știrea pe site-ul nostru, am abordat discuția și în social media. Bineînțeles, am descoperit păreri împărțite cu diferite argumente.  

Să aruncăm o privire peste comentariile de la postare:

“Este nevoie de o astfel de educație, dar introdusă mult mai devreme”, a spus un utilizator al platformei. 

Un alt utilizator susține inițiativa invocând o statistică sumbră Suntem țară cu cele mai multe mame minore care nu au educație în acest sens.” – se referă la cele mai recente date la nivel european.  

Am remarcat și o altă direcție, iată, aici: 

“Educația sexuala ar trebui făcută cel puțin din clasa a 7-a, ca o disciplina obligatorie, și ar trebui să se limiteze la prevenirea sarcinilor nedorite și bolilor venerice.”

Am extins analiza și către alte grupuri de facebook: “Educația sexuală ar trebui făcută cel puțin din clasa a 7-a, ca o disciplină obligatorie, și ar trebui să se limiteze la prevenirea sarcinilor nedorite și bolilor venerice”, a spus un membru al unui grup de Facebook

Ca o concluzie, majoritatea pare să îmbrățișeze introducerea educației sexuale în școli.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE