Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: Performanțele lui David Popovici au cucerit și platformele de social media

Performanțele lui David Popovici au cucerit și rețelele de socializare. După ce a câștigat și aurul în proba de 100 de metri liber, David a ajuns rapid cel mai dezbătut om din online. În doar câteva zile, expunerea tânărului înotător a crescut substanțial după ce politicieni, vedete autohtone sau simpli fani ai sportului au scris cu toții despre uriașa performanță a lui David. 

Cursa de aur a lui David Popovici a impresionat milioane de români. Reacțiile acestora în social media au fost pe măsura performanței pe care a obținut-o tânărul înotător de la CS Dinamo. Unii dintre cei care l-au felicitat au remarcat și faptul că reușitele lui David au influențat inclusiv felul în care televiziunea publică din România își gestionează resursele. „Acest tânăr a adus de partea lui o țară întreagă și a făcut o televiziune să cumpere transmisiunea [n.r competiției]”, a scris un utilizator pe Twitter.

Virală în online a devenit și o postare de pe pagina de Twitter The Olympic Games, gluma fiind distribuită de mii de ori în social media.

Pentru David Popovici, cele două medalii de aur obținute la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta au însemnat și mai multă expunere în social media. Contul său de Instagram a ajuns în doar câteva zile la aproape 100.000 de followeri, iar diferența este sesizabilă atunci când comparăm postările lui din urmă cu doi an și postările din ultimele zilei: saltul este de la puțin peste 1000 de like-uri, la peste 50.000.

Politicienii români nu au ratat nici ei ocazia de a-l felicita pe David Popovici, însă postările au atras valuri de ironii. Mulți dintre cei care au comentat le-au reproșat oficialilor statului român că încearcă să își construiască imaginea pe seama performanțelor înotătorului român.

Postarea făcută pe pagina lui Klaus Iohannis după ce David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber a avut multe aprecieri pe Facebook, dar și multe comentarii ironice. Un utilizator a remarcat faptul că postarea a venit imediat după eveniment, în timp ce Dacian Cioloș a avut parte de o reacție acidă care să îi amintească de faptul că și-a părăsit recent partidul: „Secretul lui [n.r al lui David Popovici] este că schimbă bazinul de fiecare dată când nu îi convine gustul apei”. 

De ironii nu au scăpat nici Marcel Ciolacu sau ministrul Eduard Novak, al cărui video postat în social media a atras și el zeci de reacții ironice. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE