Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla scade prețul mașinilor electrice din nou. Cât costă Model S și Model X pe piața din SUA

Tesla a anunțat duminică că reduce prețurile pentru Model S și Model X pe piața din Statele Unite, cu 5.000 de dolari, respectiv 10.000 de dolari. Compania americană condusă de Elon Musk vrea astfel să stimuleze cererea pentru mașinile sale electrice, relatează publicația Bloomberg, citată de Agerpres.

Aceasta este a doua oară în acest an când Tesla anunță reduceri de prețuri. În ianuarie, compania a scăzut prețurile mașinilor electrice din gamă cu până la 20%, la nivel global.

Tesla Model S cu tracțiune integrală va costa acum 89.990 de dolari, în scădere cu 5,2% faţă de prețul anterior de vânzare, de aproape 95.000 de dolari. De asemenea, prețul pentru un Model S Plaid este acum de 109.990 de dolari, scăzut de la 114.990 de dolari.

Cât costă Tesla Model X după scăderea prețurilor

De asemenea, cei care își doresc Model X all-wheel drive trebuie să plătească 99.990 de dolari, în scădere față de 109.990 de dolari anterior. Și Model X Plaid s-a ieftinit. Costă acum 109.990 dolari, mai puțin cu 8,3% faţă de 119.990 dolari, cât costa anterior.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a afirmat că producătorul de mașini electrice trebuie să se concentreze asupra eficienței procesului de producție și asupra reducerilor de costuri.

"Dorinţa oamenilor de a deţine un Tesla este extrem de mare. Factorul care frânează este capacitatea lor de a plăti pentru un Tesla", a afirmat Elon Musk, la o reuniune cu investitorii organizată pe 1 martie la uzina Tesla din orașul Austin din statul american Texas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE