Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla ar vrea să construiască o fabrică în Spania. Investiția ar depăși patru miliarde de euro

Producătorul american de mașini electrice Tesla poartă discuții cu liderii ai Guvernului provinciei spaniole Valencia pentru a face o investiție în regiune, a precizat o sursă citată de agenția Reuters. Un oficial spaniol a afirmat că au avut loc cu reprezentanți ai unei companii referitor la o ”investiție mare în domeniul industriei auto”, fără a face publice detalii despre negocieri.

Surse citate de publicația spaniolă Cinco Dias spun că Tesla ar vrea că construiască o fabrică de mașini, iar investiția s-ar ridica la 4,5 miliarde de euro.

În schimb, Guvernul provinciei Valencia a negat că a încheiat un acord cu Tesla. Reuters notează că reprezentanții companiei controlate de Elon Musk nu au răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere, în timp ce Guvernul de la Madrid a refuzat să comenteze.

Spania este al doilea cel mai mare producător de autovehicule din Europa, iar Guvernul de la Madrid folosește bani din PNRR-ul pentru a atrage companii din domeniul auto, pentru a fabrica atât baterii, cât și mașini electrice.

Potrivit Reuters, compania germană Volkswagen a anunțat în 2022 că va investi 10 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii în localitatea Sagunto, din apropiere de Valencia, intenționând că înceapă producția în 2026.

Tot în provincia Valencia există deja o uzină a companiei Ford care vrea să construiască acolo mașini electrice.

În prezent, singura fabrică Tesla din Europa se află în landul german Brandenburg, iar Elon Musk, directorul executiv al companiei, își propune să pună capăt supremației Volkswagen de pe piața auto europeană. Uzina a fost ridicată anul trecut, iar în februarie producea 4.000 de mașini pe săptămână.

Elon Musk a anunțat în luna mai că Tesla ar urma să aleagă locul în care va construi o nouă fabrică până la sfârșitul anului. Miliardarul ia în calcul să investească în Franța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE