Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un val de aer tropical aduce temperaturi de vară. Urmează o săptămână cu vreme frumoasă, care ar putea să ne facă să credem că este luna iunie. Meteorologii anunță că vor fi între 21 și 28 de grade, mai ales în vestul țării, față de normalul perioadei care este de 19 grade.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: Avem parte din luna aprilie de vreme neobișnuit de caldă. Și săptămâna viitoare se anunță a fi tot o vreme caldă, cu mult mai caldă față de normal.

Avem temperaturi în primele zile ale săptămânii viitoare, până spre miercuri - joi, cuprinse între 21 și 28 de grade Celsius. E drept că cele 28 de grade le vom avea, de această dată, în partea de vest a țării. În special acolo.

Vor fi cele mai ridicate temperaturi în Capitală: 23 – 25 de grade miercuri – joi. Oricum mult peste ce ar fi normal în luna aprilie. Acum ar trebui să avem temperaturi de cel mult 19 grade. Iată că avem 28 de grade în termometre, o temperatură demnă de luna iunie, nicidecum de mijloc de primăvară. Și, ca aspect, o vreme frumoasă, stabilă.

Acum, un nou val de aer tropical cuprinde, Europa Centrală, Vestică și se extinde și spre țara noastră. Și de aceea temperaturile ajung în zilele de marți, miercuri și joi la 28 de grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE