Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tehnologia 3D vine în lumea fotbalului. UEFA a aprobat platforma semi-automatizată de offside (SAOT)

Fotbalul trece într-o nouă eră. Tehnologia 3D semi-automatizată de offside (SAOT) va fi folosită pentru prima dată în Liga Campionilor din acest sezon.

A fost aprobată de FIFA și va fi introdusă la meciul de săptămâna viitoare din Supercupa UEFA dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt.

Sistemul, care folosește camere speciale care urmăresc 29 de puncte diferite ale corpului pentru fiecare jucător, va fi folosit și pentru Supercupa de la Helsinki și apoi din faza grupelor Ligii Campionilor. Acest sistem inovator va permite sistemului de arbitri asistent video (VAR) să determine situațiile de ofsaid rapid și mai precis.

Ilustrația va fi disponibilă și pe ecranele uriașe ale stadioanelor și pentru telespectatorii de acasă în următoarea oprire a jocului, cu convingerea că suporterii, jucătorii și antrenorii nu se vor îndoi de această nouă opțiune.

Șeful arbitrului UEFA, Roberto Rosetti, a declarat: „Căutăm în mod constant soluții tehnologice noi pentru a îmbunătăți jocul și a sprijini munca arbitrilor. Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine situațiile de offside rapid și mai precis, sporind fluxul jocului și consistența deciziilor.Sistemul este gata pentru a fi folosit în meciurile oficiale și implementat în fiecare locație din Liga Campionilor.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE