Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift, desemnată de IFPI artista cu cele mai mari vânzări la nivel global în 2023

Superstarul pop Taylor Swift a adăugat o nouă distincţie pe lunga sa listă de premii miercuri, când a fost desemnată artista cu cele mai mari vânzări muzicale pe plan global în 2023, o distincţie pe care a primit-o pentru a patra oară, a anunţat Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

Interpreta hitului ''Anti-Hero'' a primit acest premiu pentru al doilea an consecutiv, după ce l-a mai obţinut în 2014 şi 2019. Această cea mai recentă distincţie i-a fost acordată în urma vânzărilor de discuri din anul 2023.

Clasamentul este întocmit luând în considerare vânzările obţinute la nivel global de un artist sau un grup prin difuzări pe platformele de streaming, descărcări online şi vânzări în format fizic pe parcursul unui an calendaristic şi acoperă ansamblul creaţiilor muzicienilor, potrivit IFPI.

Premiul este acordat artistului care ajunge în fruntea IFPI Global Artist Chart, performanţă pe care Taylor Swift a înregistrat-o mai des decât oricare alt artist după debutul ei în acest clasament, în urmă cu 11 ani.

''A continuat să redefinească limitele succesului global. Taylor este un talent singular, iar devotamentul pentru arta şi fanii ei este cu adevărat fenomenal'', a precizat într-un comunicat Lewis Morrison, director pentru clasamente şi certificări în cadrul IFPI.

Vedetele K-Pop SEVENTEEN şi Stray Kids s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea, performanţă descrisă de IFPI ca ''un an record pentru artiştii coreeni''.

În total, patru artişti K-Pop au ajuns în Top 10, după ce TOMORROW X TOGETHER a ocupat poziţia a şaptea, iar NewJeans s-a clasat pe cea de-a opta.

În Top 10 mai figurează şi artiştii canadieni Drake (locul 4) şi The Weeknd (locul 5).

La începutul acestei luni, Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a stabilit un alt record cu prilejul Grammy Awards, când a câştigat, pentru a patra oară, trofeul suprem al galei, decernat în categoria ''albumul anului''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE