Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campanie inedită: Țările afectate de supraturism, îndemnate să trimită vizitatorii în România

Cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin și priveliștile uluitoare, Spania se numără țările europene care se confruntă cu fenomenul supraturismului. Peste 71 milioane de cetățeni străini au vizitat această țară în 2022, numărul acestor fiind aproape dublu față de anul precedent. Pentru a veni în sprijinul celor nemulțumiți de aglomerația creată, organizatorii unui festival muzical au inițiat o campanie inedită prin care îi îndeamnă pe cetățenii spanioli să protesteze față numărul uriaș de turiști pe care îi trimită să descopere destinațiile din România.

După perioada de restricții din timpul pandemiei, călătoriile au fost reluate și au luat amploare, motiv pentru care localnicii din unele țări nu se bucură cu adevărat de întoarcerea turiștilor. Supraturismul a devenit o problemă majoră în numeroase țări europene, potrivit Euronews.

Pentru a combate supraaglomerarea, unele destinații au introdus restricții, de la limitarea vizitatorilor în Marsilia, Franța, până la interzicerea navelor de croazieră în Veneția, Italia.

Potrivit unui sondaj realizat de Eco-union, un ONG de ecologiști, 16 milioane de vizitatori ajung în parcurile naționale din Spania în fiecare an - o creștere de 77% în ultimele două decenii.

„În majoritatea parcurilor naționale din Spania, situațiile de aglomerări de vizitatori apar în anumite perioade ale anului. S-au intensificat în ariile protejate în general în ultimii ani”, avertizează organizația.

Pentru a proteja aceste locuri naturale, multe regiuni spaniole au impus limite și restricții pentru vizitatori.

Campanie inedită: Spaniolii, însemnați să descopere atracțiile din România

Pentru că supraturismul este considerat o problemă la nivel european, organizatorii festivalului Electric Castle au creat campanie prin care îi îndeamnă, de exemplu, pe spanioli să protesteze față de numărul ridicat de turiști și să îi trimită pe vizitatori, pe descopere atracțiile din România.

”Turiști, plecați acasă”; ”Guadi vă urăște”; ”Turistule, nu ești binevenit” sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancarte de spanioli care au adăugat abțibilduri prin care le sugearează turiștilor să aleagă România, potrivit inițiativei descrise pe site-ul Touristsgo.ro.

De asemenea, localnicii afectați de supraturism sunt îndemnați să distribuie mesaje pe rețele de socializare, în așa fel încât oamenii din întreaga lume să afle despre atracțiile turistice din România, inclusiv despre festivalul Electric Castle.

De asemenea, organizatorii festivalului Untold au inițiat o campanie prin care vor să încurajeze donarea de sânge, în condițiile în care România duce lipsă de suficiente rezerve din acest lichid vital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE