Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara europeană care este pe primul loc în topul celor mai vizitate destinații din lume

Peste 500 de milioane de turiști vizitează Europa în fiecare an, dar din care dintre cele 44 de țări ale ei este cea mai vizitată?

GlobalData, o companie de analiză și consultanță, a analizat cifrele pentru a afla care este cea mai vizitată țară din Europa.

Franța a câștigat adesea primul loc de-a lungul anilor, iar acum este, de asemenea, pregătită să-și revendice titlul.

Care este cea mai vizitată țară din lume?

Înainte de pandemia de COVID, Franța era cea mai vizitată țară din lume, atrăgând 88,1 milioane de vizitatori în 2019, potrivit GlobalData.

Spania a ocupat primul loc în 2021, dar Franța este pe cale să o depășească, după ce a primit 66,6 milioane de vizitatori internaționali în 2022.

„Alături de Italia și Spania, Franța reprezintă un segment semnificativ al creșterii în Europa de Vest”, spune Hannah Free, analist de călătorii și turism la GlobalData.

„Țara nu este populară numai în rândul călătorilor din Europa, în special în Marea Britanie , Germania și Belgia , dar este populară și în rândul vizitatorilor din mai departe, inclusiv China și Statele Unite.”

GlobalData raportează că numărul sosirilor internaționale în Franța este de așteptat să crească cu o rată anuală de 12,1% între 2022 și 2025.

Compania a prezis că Franța va atrage aproximativ 93,7 milioane de călători internaționali pe an până în 2025.

De ce este Franța o destinație turistică populară?

Una dintre cele mai mari atracții ale Franței este transportul, potrivit GlobalData. Călătoria între marile orașe este relativ ușoară, cu conexiuni cu trenul de mare viteză .

Franța este, de asemenea, bine conectată cu alte țări europene prin trenuri lungi și peste noapte. Noile trenuri de dormit care vor fi lansate în acest an vor duce pasagerii de la Paris la Viena , Berlin și Milano , în timp ce în 2024 capitala va fi conectată și la Barcelona.

Care este a doua cea mai populară țară din lume pentru a o vizita?

Spania este aproape de Franța în clasamentul celor mai vizitate țări din lume. În timp ce toate țările au înregistrat o scădere a numărului de vizitatori în timpul pandemiei de COVID-19, Spania a reușit să învingă Franța pe primul loc, primind 26,3 milioane de vizitatori.

Se pregătește să urmeze Franța pentru a atrage și mai mulți turiști în următorii câțiva ani.

Până în 2025, se așteaptă ca Spania să atragă 89,5 milioane de vizitatori internaționali, potrivit GlobalData.

„Vizitația în Franța și Spania va rămâne puternică în anii următori, festivalurile, cultura și gastronomia fiind o mare atracție pentru turiști”, spune Free.

„Ambele țări au multe de oferit vizitatorilor, cu propriile lor culturi, bucătării și atmosfere unice. Ambele țări sunt, de asemenea, relativ mari, cu un peisaj divers și variat, iar fiecare țară are propria sa coastă unică.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE