Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de mașini au fost blocate pe podul de la Brăila, din cauza unui anunț greșit. Reacția ministrului Transporturilor

Sorin Grindeanu a explicat miercuri ce s-a întâmplat în noaptea de 14 spre 15 august, când sute de mașini au așteptat cu orele să treacă Dunărea cu bacul, pentru că podul de la Brăila era închis. Oamenii s-au luat după un anunț neverificat, lansat pe internet, în loc să se informeze din surse oficiale, potrivit ministrului Transporturilor. 

Unii șoferi au așteptat în mașini până dimineața

Revolta șoferilor este nejustificată, susține Grindeanu, care a explicat că tot haosul a fost generat de o informație eronată, rostogolită pe internet.

”A plecat, aşa, o nebunie tot legată de podul de la Brăila. A anunţat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24. A anunțat cineva. Lumea era revoltată că există acele restricții și că de ce aşteptau. Dacă plecăm după unele anunțuri de pe internet făcute de unii şi de alţii, atunci nu ar trebui să fim revoltaţi. Ar trebui să urmărim anunţurile oficiale,” a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Circulaţia pe podul peste Dunăre de la Brăila a fost închisă luni noapte, iar sute de șoferi revoltați fie au făcut cale întoarsă, fie au așteptat în mașini până dimineața.

Conform programului anunțat de autorități, noaptea, traficul pe pod este oprit, dar în weekend-uri și de sărbători legale circulația rămâne deschisă. Reprezentanții companiei de drumuri au dat vina pe constructor, care nu a luat în calcul și „puntea”, adică ziua de 14 august.

Ministrul Transportului a vorbit și despre denivelările care au apărut pe pod, despre care spune că s-au produs din cauza nerespectării restricţiilor de tonaj pe caniculă.

”Să ştiţi că am trecut în acest weekend. Aşa cum ştiţi, am fost la Galaţi şi am mers şi pe pod pentru că văzusem unele articole în care se spunea că erau să sară camioanele în Dunăre, de la denivelări şamd. Eu vă rog să mergeţi dacă nu mă credeţi. Eu înţeleg exagerările şi înţeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi există restricţii de tonaj. Asta este, nu e doar pe podul de la Brăila. S-a ajuns la acele denivelări, în special pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila, cauzate de nerespectarea restricţiilor,” a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Deși inaugurat cu mare fast pe 6 iulie, Podul de la Brăila nu a fost recepționat oficial, deci este încă în administrarea constructorului, care trebuie să demonteze macaralele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE