Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Podul de la Brăila, închis noaptea. Pe unde vor putea circula șoferii

Circulația pe podul suspendat de la Brăila este închisă pe parcursul nopții, de luni până vineri, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 traficul pe pod va fi închis în intervalul orar 21:00 - 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. În weekend, de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00, circulația rutieră va fi permisă pe pod fără întrerupere.

Pe unde vor putea circula șoferii?

În perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa (după deschiderea dintre piloni) şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat joi, în cadrul unei ceremonii la care iau parte mai mulți oficiali ai statului.

Lucrările începute în decembrie 2018 costă în total 500 de milioane de euro și sunt acoperite din fonduri europene și de la bugetul de stat. Două companii din Italia și Japonia au lucrat 12 luni la proiectare și 36 de luni la execuția propriu-zisă. Termenul de finalizare al lucrării era decembrie 2021.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE