Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: România va avea un nou sistem de apărare împotriva dronelor

Un sistem modern de apărare antidronă va fi instalat cât mai curând posibil pe teritoriul României, au precizat, vineri, surse guvernamentale pentru Euronews România.

Noul sistem defensiv va fi primit de România, în baza unui acord interguvernamental cu un stat partener, cu acordul NATO.

România are nevoie să instaleze un sistem antidronă pe teritoriul său, ca urmare a atacurilor Rusiei cu astfel de aparate de zbor fără pilot asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Resturi unor astfel de echipamente militare au căzut în țara noastră, în zonele din apropierea graniței cu Ucraina.

”Mai întâi ni se pune la dispoziție un astfel de sistem. Daca ne place și este eficient, achiziționăm mai multe”, au precizat sursele guvernamentale pentru Euronews România.

La începutul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în România vor fi aduse sisteme de apărare antidronă suplimentare, în contextul atacurilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Prezent la Summitul Comunităţii Politice Europene, Iohannis a amintit că a purtat discuții despre sistemele de apărare antidronă cu lideri ai unor state aliate, inclusiv cu preşedintele SUA.

”Am discutat chestiunile legate de dronele care au căzut în România, ca urmare a atacurilor ruseşti asupra porturilor de la Dunăre şi am şi primit nu doar încurajări, am primit răspunsuri foarte concrete, bunăoară Statele Unite au alocat avioane suplimentare de poliţie aeriană.

Împreună cu NATO suntem practic în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă, se lucrează la asta", a spus Klaus Iohannis, conform Agerpres.

De altfel, șefului statului a punctat că și Armata română a mobilizat mai multe arme în zonele de la granița cu Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE