Guvernul ia în calcul ca în această iarnă, dacă nu se reuşeşte aducerea din import a cantităţilor de gaze aşa cum sunt planificate, să impună o raţionalizare a consumului pentru companii, au declarat, luni, surse guvernamentale, precizând că populaţia nu va fi afectată de o posibilă raţionalizare a gazelor, relatează Agerpres.
La nivelul Guvernului s-a format un consiliu consultativ care urmează să funcţioneze în perioada următoare. Acesta va analiza evoluţia crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina.
„Se va continua livrarea. Nu există nicio limitare pentru consumatorii casnici. Limitarea în procent echitabil îi vizează pentru operatorii economici, dacă nu reuşim să aducem cantităţi de gaz din import aşa cum sunt planificate”, au arătat sursele indicate.
Potrivit surselor guvernamentale, România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Previziuni economice pentru 2025, anul post-alegeri: Euro va trece de 5 lei, o creștere pe care o vom resimți cu toții. Produsele de import se vor scumpi
Investitorii de la Bursa de Valori București dau dovadă de optimism după rezultatele alegerilor parlamentare. Cel puțin până la această oră. Indicii bursieri s-au apreciat încă de la deschiderea ședinței de tranzacționare, cu creșteri de peste 2%.
Creștere pe Bursa de Valori după alegerile parlamentare: Indicele principal avansează cu peste 2%
Bursa de Valori din România a înregistrat o evoluție pozitivă în urma alegerilor parlamentare, indicele principal al pieței marcând o creștere de 2,21% la o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare.
Viitor fără numerar: Țările din Europa care se pregătesc să renunțe la plățile cash
Conform unei analize recente, țările nordice sunt cel mai aproape de un viitor fără tranzacții în numerar. În același timp, țări precum Armenia, Georgia și Germania au rămas destul de în urmă în ceea ce privește viața fără cash.
Mediul de afaceri îngrijorat de evoluția economiei. Analiză: Unu din trei manageri spun că situația companiei s-a înrăutățit
Oamenii de afaceri sunt tot mai îngrijorați de evoluția economică din țara noastră. Pentru prima data în cei patru ani de analiză Confidex - care măsoară încrederea mediului de afaceri în economia națională - unu din trei manageri afirmă că situația companiei sale s-ar putea înrăutăți.
Prețul uleiului de măsline este pe cale să scadă la jumătate, susține cel mai mare producător mondial
Una dintre cele mai dificile perioade pentru industria uleiului de măsline se apropie de sfârșit și va duce la scăderea prețurilor la jumătate din maximul lor istoric în următoarele luni, potrivit Deoleo din Spania.