Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Tate, eliberați la câteva ore după ce au fost reținuți. Andrew: "Muncesc de ani întregi să-mi dovedesc nevinovăția!"

Frații Tate au fost reținuți de polițiștii români la solicitarea autorităților din Marea Britanie, au confirmat surse pentru Euronews România.

Informația privind reținerea lor pentru 24 de ore a fost confirmată poliție, dar și de reprezentanții celor doi. Noile acuzații vin într-un dosar din Marea Britanie unde ar fi vorba de fapte de natura sexuală.

12/03/2024 , 17:34

Frații Tate au fost eliberați din arest

La doar câteva ore după ce au fost reținuți, Andrew și Tristan Tate au fost eliberați. Decizia luată de Curtea de Apel București nu e definitivă și există un termen de cinci zile pentru a fi contestată.

Ei fuseseră reținuți în baza unor mandate europene de arestare, emise pe numele lor în Marea Britanie, pentru infracțiuni sexuale pe teritoriul acestei țări. Patru femei l-au reclamat pe Andrew Tate autorităților britanice, pentru abuzuri sexuale și violențe fizice.

UPDATE: Ce a declarat Andrew Tate în fața judecătorilor

Andrew Tate: Când am fost acuzat inițial în mod fals, cu ani în urmă, nu am înțeles cum viața mea ar putea fi distrusă de acele acuzații. Cu timpul înțelegi că Dumnezeu îți pune în cale obstacole pentru ca tu să înveți și să evoluezi. Și știu din inima că sunt nevinovat. Muncesc din greu să îmi dovedesc nevinovăția de ani întregi.

Dacă am fi trimiși în Anglia, am fi liberi pentru că acolo nu există arest preventiv.

Nu vreau asta, vreau justiție. Vreau să dovedesc faptul că tot timpul am spus adevărul. Aș vrea să finalizez dosarul în România și după voi zbura până în Anglia să rezolv dosarul de acolo.

”La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii.

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză.

Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B.”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Reacția fraților Tate

Frații Tate au respins acuzațiile pentru care s-au întors custodia poliției. Aceștia susțin că acuzațiile de ”agresiuni sexuale presupuse” din trecut, care se referă la perioada 2012-2015 în Marea Britanie, au fost deja analizate și respinse de autoritățile judiciare britanice între anii 2017 și 2019.

”Într-un viraj dramatic al evenimentelor aseară, pe 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului. Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați.

Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative. Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care aceste acuzații sunt reevaluate ridică semne serioase cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni legale. Alegerea momentului sugerează că notorietatea lor ar putea juca un rol.

Andrew și Tristan resping vehement toate acuzațiile și condamnă ceea ce percep ca o exploatare a sistemului legal. Ei sunt determinați să conteste aceste acuzații cu hotărâre și fermitate. Frații subliniază încrederea lor într-un proces legal echitabil și imparțial, în pofida circumstanțelor tulburătoare în care se află. În fața adversității, frații Tate găsesc susținere în sprijinul acordat de cei dragi, prieteni și echipa lor legală.

Ei fac un apel pentru o examinare corectă a faptelor, exprimând convingerea că o revizuire atentă va arăta lipsa de temei a acuzațiilor împotriva lor. Pe măsură ce Curtea de Apel București se întrunește astăzi, frații Tate fac un apel public instanței să ia în considerare implicațiile extinse ale acestui caz și potențialul impact asupra justiției și procesului legal. Rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, având încredere că sistemul legal îi va reabilita în cele din urmă”, se arată într-un comunicat de presă remis în numele celor doi frați Tate.

Frații Tate, trimiși în judecată în iunie pentru trafic de persoane și viol în formă continuată

În iunie 2023, cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată.

”Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe.

În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, anunţa DIICOT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE