Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presupusele victime ale fraților Tate susțin că sunt intimidate și amenințate cu moartea

“Primesc amenințări cu moartea și sunt constant intimidate”, asta declară avocații presupuselor victime ale fraților Tate. Reprezentanții legali din Marea Britanie și SUA au organizat o conferință de presă la București, deloc lipsită, însă, de momente tensionate. Au fost prezenți și reprezentanții celor doi influenceri englezi. Frații Tate au mai multe capete de acuzare în România printre care constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Avocații presupuselor victime în cazul Tate, din SUA și Marea Britanie au organizat o conferință la București. Deși nu au dreptul legal de a merge în ședințele de judecată pe teritoriul României, avocații vor să comunice despre intimidările și șantajul prin care ar trece clientele lor.

Jillian Roth, avocata presupuselor victime: “Siguranța femeilor și a familiilor lor este supusă riscurilor. Viața lor le este pusă în pericol”

Dani Pinter, avocata presupusei victime: “Frații Tate au recunoscut faptul că au trimis investigatori privați către prietenii și familia către clienții noștri, lucru care este extrem de intimidant. Și nu poate fi minimizat rolul hărțuirii din mediul online, pentru că acolo este puterea fraților Tate. Clienții noștri au primit amenințări cu moartea și au văzut minciuni disprețuitoare despre ei care au fost împrăștiate în online de sute de mii de ori.”

Cum se apără frații Tate?

Imediat după conferința organizată, reprezentanții fraților Tate au ținut să vină cu câteva lămuriri.

Constantin Vidineac, avocatul fraților Tate: “Au înțeles să promoveze o acțiune de denigrare împotriva unor persoane care se bucură de prezumția de nevinovăție, în numele unor persoane absolut anonime.”

Mateea Petrescu. director de comunicare al fraților Tate: “Amenință în presă de câte luni .. 3 sau 4 luni, intenția de a deschide un proces în Marea Britanie. Noi îi invităm public să intenteze acest proces și să mergem în justiție unde se face justiția, nu la conferințe de presă.”

Frații Tate au dat în judecată o presupusă victimă din Florida și cer despăgubiri pentru defăimare în valoare de 5 milioane de dolari. Ar fi vorba despre o femeie de la care ar fi pornit dosarul penal din România. Vestiții influenceri și miliardari sunt acuzați, printre altele, de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, viol și loviri sau alte violențe. În acest moment, cei doi sunt sub control judiciar și nu au voie să părăsească teritoriul României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE