Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surprize mari în Liga Campionilor. Eroul meciului Maccabi Haifa – Juventus are cetățenie română

A fost o seară a surprizelor în Liga Campionilor, în care Real Madrid, Manchester City și PSG nu au reușit să câștige. Mai mult, Juventus a pierdut, în deplasare, cu Maccabi Haifa. Eroul echipei din Israel a fost Omer Atzili, jucător care are și cetățenie română, dar care va fi adversarul tricolorilor în preliminariile Campionatului European din 2024.

Maccabi Haifa, marea surpriză

Maccabi Haifa a produs una dintre marile surprize ale acestui sezon de Liga Campionilor și a câștigat meciul de pe teren propriu cu Juventus, scor 2 la 0.

Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de Omer Atzili, fotbalist născut în Israel, dar care are și cetățenie română. Bunicul atacantului s-a născut la București, motiv pentru care întreaga familie a moștenit pașaportul românesc.

Atzili are șase meciuri jucate în naționala Israelului, iar anul trecut a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul israelian. La anul, Atzili poate fi adversarul României în preliminariile pentru Euro 2024.

Cu doar trei puncte după patru meciuri, Juventus mai are doar șanse teoretice de a se califica în faza următoare a competiției. Cu toate acestea, antrenorul Allegri primește în continuare credit din partea conducerii.

Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus: „Mă simt foarte dezamăgit. Este singurul sentiment pe care îl pot avea în acest moment. Este normal să mă simt astfel, pentru că nu ar fi trebuit să jucăm prima repriză de o asemenea manieră”.

Barcelona are nevoie de victorie

Alte opt meciuri din etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor se joacă în această seară. Una dintre cele mai așteptate partide este cea de pe Camp Nou, unde Barcelona trebuie să își ia revanșa în fața lui Inter Milano. Într-o grupă dominată de Bayern Munchen, catalanii au nevoie de victorie pentru a reintra în cursa pentru locul doi în grupă.

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei: „Suntem într-o situație delicată când vine vorba de șansele noastre în aceste sezon de Liga Campionilor. Dar vom aborda acest meci în cel mai bun mod posibil. Gândind pozitiv, atacând, fiind curajoși și jucând cu personalitate. Nu avem altă opțiune”.

Un alt meci așteptat de microbiști este întâlnirea dintre Napoli și Ajax. După victoria la scor de tenis din meciul tur, 6 la 1, italienii caută victoria care să le asigure calificarea în primăvara europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE