Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Supraviețuitorii își caută cu disperare familiile: „Am strigat-o. Ea nu a răspuns. Am fost căsătoriți 52 de ani”

Kasim Gündüz se afla în Antakya când un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a devastat Turcia și Siria luni dimineață. În urma dezastrului, Kasim și-a pierdut familia printre dărâmăturile clădirii în care locuiau.

Kasim a declarat pentru corespondentul internațional al Euronews, Anelise Borges, că i s-a înmânat corpul fiului său într-o pungă de plastic.

Am fost căsătoriți timp de 52 de ani.

-Kasim Gündüz, supraviețuitor al cutremurului din Turcia

Kasim povestește cu durere cum și-a strigat soția disperat, însă ea nu i-a răspuns.

Kasim Gündüz, supraviețuitor: Ne-am îmbrățișat. Am început să spunem Doamne Dumnezeule! Nu am apcuat să rostim de cinci ori... Clădirea s-a mișcat în toate direcțiile și totul s-a prăbușit. Ne-am scufundat. Fiul meu se numește Hikmet… L-am strigat „Hikmet, Hikmet!”. „Aici sunt!” mi-a răspuns. I-am spus să aibă răbdare. Numele soției mele este Shefka. Am strigat-o: „Gülom (n. red. trandafirul meu)! Shefka a mea! Shefka a mea!” i-am zis... Ea nu a răspuns. Am fost căsătoriți 52 de ani...

Străzile din Antakya sunt pline de oameni care își caută persoanele dragi.

Un supraviețuitor a declarat pentru Euronews „soția mea mi-a spus că se cutremură clădirea, i-am spus că nu, nu se cutremură”, înainte ca trei etaje ale clădirii lor să se prăbușească peste ei.

Autoritățile turce sunt copleșite de amploarea dezastrului, în timp ce echipele de salvare caută zi și noapte supraviețuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE