Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Suella Braverman, ministra britanică de Interne, a fost demisă pe fondul unor comentarii cu privire la manifestațiile pro-Palestina

Publicat de: Euronews

Ministrul britanic de Interne Suella Braverman a fost demisă, potrivit presei britanice, la câteva zile după ce a fost acuzată că a provocat tensiuni prin comentariile sale cu privire la marșurile pro-palestiniene din Londra, relatează Euronews.com.

Comentarii controversate despre proteste

Într-un articol publicat joi în The Times, Braverman a sugerat că poliția a fost mai îngăduitoare cu manifestațiile recente împotriva bombardamentelor Israelului asupra Gaza, pe care le-a descris drept "marșuri ale urii".

Partidele de opoziție au acuzat-o pe Braverman, o figură divizivă populară în aripa autoritară a Partidului Conservator aflat la guvernare, că a încurajat grupurile de extremă dreapta prin comentariile sale.

Premierul Rishi Sunak plănuise o remaniere guvernamentală la sfârșitul anului, dar a devansat-o după criza provocată de Braverman, potrivit analiștilor.

Fostul ministru de Externe James Cleverly a fost numit în locul lui Braverman, potrivit presei britanice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE