Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA impun 500 de noi sancțiuni Rusiei. Este cel mai mare pachet de penalizări de la debutul războiului din Ucraina

Statele Unite impun 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este cel mai mare pachet de sancțiuni de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Măsura vizeză personalități și companii din sectoare ce permit armatei ruse să se aprovizioneze cu armament, precum şi surse de venit pentru Rusia, cum ar fi comerţul cu metale, diamante şi resurse energetice. Acțiunea este realizată în parteneriat cu alte țări, între care Marea Britanie.

În ciuda acestui anunț, experții avertizeză că sancțiunile nu sunt suficiente pentru a opri atacurile Moscovei.

Pachetul de sancțiuni vine ca răspuns la moartea opozantului rus, Aleksei Navalnîi, dar și pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Administraţia Biden asigură în mod constant Ucraina de sprijinul său, dar ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari este blocat în prezent în Congres.

SUA, sancțiuni împotriva Iranului

Totodată, SUA vor adopta „sancţiuni suplimentare” împotriva Iranului din cauza sprijinului Teheranului pentru ofensiva armatei ruse în Ucraina, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe.

”Vom adopta sancţiuni suplimentare împotriva Iranului în zilele următoare şi suntem gata să mergem mai departe dacă Iranul furnizează rachete balistice Rusiei. Deocamdată nu avem nicio confirmare a livrărilor de rachete din Iran către Rusia””, a declarat John Kirby presei.

Purtătorul de cuvânt a estimat însă că, potrivit Statelor Unite, Iranul are intenţia de a face astfel de livrări.

În acest caz, „răspunsul comunităţii internaţionale va fi rapid şi sever”, a dat el asigurări. „Rusia primeşte arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord.

De asemenea, suntem îngrijoraţi de sprijinul pe care companiile chineze îl oferă industriei ruse de apărare. Şi între timp, Camera Reprezentanţilor lasă Ucraina să se apere singură”, a acuzat John Kirby.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE