Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Camera Reprezentanților va vota un proiect legislativ care le-ar garanta femeilor dreptul la avort. Ce șanse are să fie adoptat

Congresul american ar putea vota vineri un proiect de lege care le-ar putea permite femeilor să își exercite dreptul la avort, după ce Curtea Supremă a revocat, luna trecută, decizia Roe vs Wade care a garantat, în ultimii 50 de ani, acest drept. 

Președintele Camerei Reprezentanților, Democrata Nancy Pelosi, a precizat că legea privind protecția sănătății ar urma să interzică statelor americane să impună restricții asupra libertății femeii de a alege.

„Nu am nicio îndoială cu privire la sprijinul acestei administrații pentru dreptul femeii de a alege și că se vor lua măsurile necesare pentru a se garanta acest lucru. Este ceva esențial pentru ceea ce suntem. Este vorba despre libertate. Este despre grija pentru sănătate. Este despre respectul pentru femei. Iar președintele ține la asta”, a declarat Pelosi.

Actul normativ are, însă, puține șanse să treacă de Senat, deși Democrații au o majoritate și în camera superioară a Congresului, prin intermediul vicepreședintelui Statelor Unite, Kamala Harris

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE