Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiile juridice atrag cei mai mulți studenți români. Care sunt celelalte domenii căutate

Șase domenii de studiu reușesc să școlarizeze anual un sfert dintre tinerii care intră în anul I la licență. De departe, cel mai popular domeniu este Dreptul, care are un număr aproape egal de locuri la universitățile de stat și cele private.

Cele șase domenii de studii, care atrag anual cel mai mare număr de studenți, adună în total peste 52.600 de tineri în primul an de studii.

Câte locuri sunt la Drept

Dreptul numără peste 12.700 din aceste locuri, dintre care în jur de 6.700 sunt la stat și restul la universități private.

Celalte domenii din listă sunt Administrarea afacerilor, cu 9.490 de locuri, Limbă și literatură cu peste 9.000 de locuri, Contabilitate, cu 7.500 de locuri, Management, cu aproape 7.000 de locuri și Medicina, cu peste 6.800 de locuri.

Lista primelor 10 cele mai populare domenii de studiu continuă cu Științe administrative, cu 5.845 de locuri, Științe ale educației, cu 5.265, Finanțe și Informatică, fiecare cu câte 5.195, respectiv 5.075 de locuri.

Care sunt domeniile cel mai puțin accesate de viitorii studenți

La polul opus, cele mai puțin căutate domenii sunt Teologia, Ingineria mediului, mecanică sau electrică, relațiile internaționale și studii europene și ingineria și managementul în agricultură și dezvoltare rurală.

Datele acestea sunt adunate de Ministerul Educației, anual, și cuprinse în Raportul privind starea învățămânutlui superior din România.

La nivel european, cele mai populare domenii de studiu sunt afaceri, administrație și drept. Peste un milion de europeni termină anual studiile în aceste trei domenii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE