Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Din cauza valurilor mari, salvamarii au arborat steagul roșu pe tot sudul litoralului, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis. Pericolul de înec este mare, dar turiștii nu respectă avertizările.

Oamenii vin cu numeroase motive pentru a intra în apă și pentru a nu asculta sfaturile salvamarilor, cum ar fi că știu să înoate sau că este cald afară și trebuie să se răcorească în apa mării. Aceștia nu țin cont de pericole, chiar dacă de dimineață, la foișoarele salvamarilor, este arborat steagul roșu. Salvamarii trebuie să fie cât pot de vigilenți, să fie cu ochii în patru, să suplimenteze forțele și să patruleze pentru a putea preveni orice evenimente nedorite.

Turiștii nu ascultă sfaturile salvamarilor

Există și turiști care sunt în apă, dar nu sunt lăsați de salvamari să treacă de geamandură. Unul dintre salvamari a luat skijetul și a plecat după un turist, care trecuse de geamandură și se prefăcea că nu aude strigătele salvamarilor și continua să înoate în valuri.

Două tinere în vârstă de 14 ani au fost scoase din apă în ultimul moment pe plaja din Jupiter. A fost o intervenție și la Mangalia, unde o turistă de 60 de ani a fost în pericol de înec.

Salvamarii se ceartă deseori cu turiștii și încearcă să îi determine să nu se aventureze în valuri, deoarece viața lor este pusă în pericol. Nu valurile reprezintă un pericol, ci curenții care se formează din cauza vântului puternic. La rafală, vântul bate chiar și cu 45 de kilometri pe oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE