Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stare de urgență în Ecuador: Mai mulți bărbați înarmați au pătruns într-un studio de televiziune care transmitea în direct

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns în platoul de filmare al unui canal public de televiziune din Ecuador în timp ce acesta transmitea în direct, notează Associated Press. Țara se confruntă cu o serie de atacuri după ce guvernul a impus starea de urgență în urma aparentei evadări din închisoare a celui mai periculos infractor din Ecuador.

Bărbați cu fețele acoperite au intrat în platoul de filmare al televiziunii TC Television din orașul portuar Guayaquil și au strigat că au bombe. Pe fundal se auzeau zgomote asemănătoare unor focuri de armă.

Canalul a transmis în direct timp de cel puțin 15 minute înainte ca semnalul să fie tăiat. În timp ce transmisia era în desfășurare, bărbații au putut fi văzuți pe cameră. Cineva a fost auzit strigând "Nu trageți!".

Cu câteva ore înainte, autoritățile ecuadoriene confirmaseră o serie de atacuri în întreaga țară, inclusiv explozii și răpirea mai multor ofițeri de poliție.

Poliția a anunțat că patru ofițeri au fost răpiți în noaptea de luni spre marți și au rămas dispăruți, unul în capitala Quito și trei în orașul Quevedo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE