Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stadionul Farul Constanța, demolat. Noua arenă va avea 18.500 de locuri

Moment istoric la Constanța, unde a început demolarea emblematicului Stadion "Gheorghe Hagi", fostul Farul. Arena, veche de 70 de ani și extrem de deteriorată va face loc unui complex multifuncțional. Acesta va cuprinde un  stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, dar și un stadion de atletism cu 1.000 de locuri.

Construcția noii arene va dura doi ani

Sute de nostalgici, suporteri ai echipei Farul Constanța, au urmărit cu emoție demolarea stadionului vechi de peste 70 de ani. Printre ei, s-a aflat și marele fotbalist Gheorghe Hagi, cel care și-a făcut debutul pe stadionul care îi poartă acum numele.

Suporter: ”Mă leagă foarte multe de acest stadion, amintiri plăcute și sperăm să fie și mai plăcute pe viitor:”

Aproximativ doi ani estimează autoritățile că va dura construcția noii arene care va avea peste 18 mii de locuri și va costa aproximativ 100 de milioane de euro, bani de la Guvern.

Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării: ”Nu putem cuantifica iubirea efortul și devotamentul dat De Gică Hagi României și nici nu  putem evalua cât de mult a dat România înapoi regelui însă momentul de azi mă face fericit să pot face un prim pas din partea Guvernului României. Demaram astăzi un proiect prin care să  putem oferi lui Farului si Constanței un loc în care sportul să fie la cea mai mare performanță, noul stadion Gheorghe Hagi. Dumnezeu să ne ajute.”

Demolarea vechii arene va dura aproximativ trei luni, după care vor începe lucrările pentru noul complex care, potrivit estimărilor autorităților, ar urma să fie gata în vara anului 2025.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE