Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Farul Constanța este campioana României la fotbal. Victorie cu FCSB, scor 3-2

Farul Constanța este campioana României în sezonul 2022/2023. Constănțenii aveau nevoie de o victorie în fața FCSB pentru a-și asigura trofeul cu o etapă înainte de finalul campionatului.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a început slab meciul, fiind condusă cu 2-0 încă din minutul 17. Farul a dat semne de revenire spre finalul primei reprize, când a redus din diferență în minutul 43.

În rerpiza a doua, Farul Constanța a fost echipa care a jucat mai bine. Constănțenii au egalat în minutul 59 și au dat lovitura în minutul 86, când Louis Munteanu a marcat golul care a adus titlul pentru Farul.

Farul Constanța - FCSB 3-2

Au marcat: Mateus Santos '43, Tudor Băluță '59, Louis Munteanu '86 / Adrian Șut '9, Andrea Compagno '17

Minutul 86: Louis Munteanu aduce Farul în avantaj. La acest scor, constănțenii sunt campioni.

Minutul 59: Farul egalează prin reușita lui Tudor Băluță., care a marcat printr-o lovitură de cap.

Minutul 43: Mateus Santos înscrie și Farul Constanța reduce din diferență, spre finalul primei reprize.

Minutul 17: Golgheterul FCSB, Andrea Compagno, duce scorul la 2-0 pentru roș-albaștri, după o pasă de la Florinel Coman.

Minutul 9: FCSB deschide scorul printr-un șut de la distanță al lui Adrian Șut.

Echipele de start pentru Farul Constanța - FCSB

Farul Constanța: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Santos

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman 


Cu două etape înainte de finalul sezonului, lupta pentru titlu este foarte strânsă. Un singur punct desparte Farul Constanța de FCSB în clasamentul play-off-ului SuperLigii. Constănțenii se află pe prima poziție, cu 47 de puncte, în vreme ce roș-albaștrii se află pe a doua poziție, cu 46 de puncte.

Astfel, meciul direct care se joacă duminică, la Constanța, poate stabili câștigătoarea titlului, Dacă va obține cele trei puncte, Farul Constanța va deveni campioană cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Dacă meciul se termină egal sau cu victoria FCSB, titlul se va decide în ultima etapă, în care Farul Constanța va juca în deplasare contra CFR Cluj, iar roș-albaștrii vor întâlni pe Arena Națională echipa Rapid București.

Clasamentul pentru play-off (înaintea etapei 9)

  1. Farul - 47 puncte
  2. FCSB - 46 puncte
  3. CFR Cluj - 39 puncte
  4. CS Universitatea Craiova - 37 puncte
  5. Rapid - 35 puncte
  6. Sepsi OSK Sf. Gheorghe - 26 puncte

După cinci ani, o nouă campioană

CFR Cluj a dominat ultimele cinci sezoane ale campionatului României, cucerind de cinci ori titlul. Acum, echipa din Gruia ocupă locul trei în clasamentul SuperLigii și nu mai are matematic nicio șansă la titlu.

Ultima echipă care a câștigat campionatul, înainte de dominația clujenilor, a fost Viitorul Constanța (devenită între timp Farul Constanța, după fuziunea Farul-Viitorul), antrenată tot de Gică Hagi.

De cealaltă parte, FCSB a cucerit ultimul titlu în sezonul 2014/2015, când echipa se numea Steaua București.

Meciurile directe între Farul Constanța și FCSB, în sezonul 2022/2023

Farul Constanța și FCSB s-au întâlnit până acum de trei ori în acest sezon: de două ori în sezonul regulat (victorii Farul Constanța în tur și retur) și o dată în turul play-off-ului (victorie FCSB).

Sezonul regulat

  • Farul Constanța - FCSB 3-1 (Alibec '23, Grobry '45, Grameni '77 / Compagno '70)
  • FCSB - Farul Constanța 2-3 (Cordea '47, Compagno '59 / Alibec '56, Borza '90)

Play-off

  • FCSB - Farul Constanța 2-1 (Compagno '35, Coman '47 / Sali '51)

Duminică va avea loc a patra confruntare între cele două echipe din actualul sezon.

LPF a prezentat trofeul care va fi decernat campioanei României

Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat oficial trofeul care va fi oferit campioanei României începând cu actualul sezon al Superligii, în cadrul unui eveniment organizat, joi, la Muzeul Fotbalului din Capitală.

Având o înălţime de 58,3 centimetri şi o greutate de 5,2 kilograme, noul trofeu a fost realizat de Monetăria Statului dintr-un aliaj de metale specific monetare şi placat cu argint şi va fi folosit cel puţin 5 sezoane ale competiţiei.

Pentru dezvoltarea lui, designerii s-au inspirat din teme şi motive tradiţionale precum Coloana Infinitului, dar şi referinţe din fotbalul internaţional. Trofeul va avea inscripţionat numele câştigătoarei actualului sezon, acest lucru urmând să fie realizat la faţa locului înaintea decernării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE