Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Napoli, campioana Italiei, după 33 de ani. Este al treilea titlu din istoria clubului

După o așteptare de 33 de ani, Napoli este, din nou, campioana Italiei. Echipa antrenată de Luciano Spalletti a obținut, în deplasarea de la Udine, punctul de care avea nevoie pentru a-și asigura, matematic, al treilea Scudetto din istoria clubului. Primele două au fost obținute în 1987 și 1990, când echipa era condusă din teren de Diego Armando Maradona.

Condusă de Udinese la pauză, Napoli a revenit prin golul marcat de golgeterul echipei, Victor Osimen. S-a încheiat 1 la 1, suficient pentru ca Napoli să devină campioană în Italia, cu cinci etape înainte de final, iar în orașul de lângă Vezuviu să se declanșeze nebunia.

Ce au spus fanii echipei

”Vreau să dedic succesul mamei mele. Te iubesc, mamă.”

”Este un moment pentru care am așteptat 33 de ani. Eu am 25 de ani, dar am așteptat 33 de ani, încă de dinainte să mă fi născut. Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt din Napoli.”

”Este o bucurie imensă, Napoli merită, este un oraș nemaipomenit. Am rămas fără cuvinte, este minunat.”

Peste zece mii de fani au însoțit echipa în deplasarea de la Udine

Alte peste 55 de mii au urmărit meciul de pe ecranele amplasate în incinta stadionului Diego Armando Maradona. De altfel, primele două titluri din istoria clubului au fost câștigate în 1987 și 1990, când echipa era condusă din teren de fostul mare jucător argentinian. 

Cu jucători din Nigeria, Georgia, Macedonia de Nord sau Slovacia printre titulari, Napoli nu era printre favorite la startul sezonului competițional.

Trupa lui Luciano Spalletti a luat, însă, o opțiune serioasă încă din tur, când a câștigat 15 dintre cele 18 meciuri jucate. Pe lângă Cagliari, Napoli este singurul oraș din sudul Italiei care a câștigat titlul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE