Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sports Festival: All Stars România vs. Galatasaray 4-4, spectacol sportiv ca în vremurile bune. Hagi, Popescu și Adrian Ilie au jucat într-un meci demonstrativ, la Cluj

Generația de Aur a naționalei de fotbal, cu Gigă Hagi și Gigă Popescu în echipă, s-a întâlnit într-un meci demonstrativ cu foștii jucători ai clubului Galatasaray. Peste 16 mii de spectatori au asistat la partida de fotbal organizată la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival.

Hagi, Popescu, Răducioiu, Lupescu, Stelea, Sabău, Selymeș, Gică Mihali, Adi Ilie sau Iulian Filipescu au îmbrăcat din nou tricoul echipei naționale, într-un meci demonstrativ. Adversari le-au fost foști componenți ai formației turce Galatasaray.

Gică Hagi, fost internațional: A fost o seară frumoasă, la fel ca publicul care a venit la stadion, cu colegii cu care ne-am întâlnit. A fost o plăcere deosebită. Asta vorbeam, că ar trebui să ne vedem în fiecare an, că anii trec, când ne vedem rar vedem că timpul trece și ar fi bine să ne vedem.

Tot cea ce mi-a arătat publicul în seara asta e respectul pe care mi-l poartă pentru tot ceea ce am făcut când am fost tânăr, nu acum. Acum am altă meserie unde trebuie să performez iar, să ajung prin rezultate acolo sus.

Adrian Ilie, fost internațional: A fost o seară specială pentru noi toți, ne-am întâlnit cu foști jucători și coechipieri cu care am jucat la Galatasaray și cu românii din două generații. Un meci special, le mulțumim suporterilor care au venit la stadion să ne aplaude și cred că a fost un spectacol pe cinste.

A fost un spectacol frumos, ne-am distrat, a fost ok. Rămâne să vorbim cu cei de la Galatasaray și să mai ținem relațiile între noi.

Golurile tricolorilor au venit, totuși, de la jucători ceva mai tineri

România All Stars vs Galatasaray Legends 4-4

Echipa All Stars România: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul lui Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

Echipa Galatasaray Legends: Mario Jardel, Bulent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem Inan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Umit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatu, Faruk Atalay.

Adrian Mutu și Ciprian Marica au marcat câte o “dublă” pentru selecționata antrenată de Anghel Iordănescu. De la formația oaspete s-a remarcat Mario Jardel, atacantul brazilian care a fost coleg cu Hagi și Popescu la Istanbul, la începutul anilor 2000.

Mario Jardel, fost internațional brazilian: Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat oportunitatea să mă întâlnesc cu foștii colegi și să profit de această oportunitate, să fiu alături de ei. Am avut o emoție normală. M-a făcut să-mi aduc aminte clipele trăite alături de Galatasaray. Mă simt important în istoria Galatasaray și e normal să ai o emoție bună.

Gică Popescu: Pentru noi este o dublă plăcere și pentru că ne revedem foștii colegi și foștii jucători de la Galatasaray. Bucuria cea mai mare este că putem să îmbrăcăm tricourile naționalei și știți ce a însemnat pentru generația noastră tricoul echipei naționale. Cariera de la Națională este vitrina pentru fiecare dintre noi.

La pauză, Hagi, Popescu, Adi Ilie și Filipescu au schimbat tricourile și au jucat pentru Galatasaray, club pentru au scris istorie. Peste 16 mii de fani au urmărit din tribunele Cluj Arena meciul-spectacol, încheiat la egalitate, 4 la 4.

Evenimentul a avut și o componentă caritabilă. Încasările primite de clubul Galatasaray vor ajunge la persoane afectate de cutremurele care au lovit Turcia în luna februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE