Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol plin de emoție: Foștii jucători de la Echipa Națională, la meciul de retragere al lui Adrian Mutu

Adrian Mutu a pus punct carierei de fotbalist duminică seară, cu un meci demonstrativ organizat la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival. Cel mai bun marcator din istoria Naționalei României, poziție pe care o împarte cu Gică Hagi, a avut alături mai mulți dintre foștii săi colegi din Națională, dar și foști coechipieri de la echipele de club și prieteni din afara țării.

Meciul de retragere al lui Adrian Mutu i-a adus pe teren pe foștii jucători de la Echipa Națională

Aceștia au făcut parte din echipa Team Romania. Numele cele mai sonore au fost Gică Hagi, Bogdan Stelea sau Ciprian Marica. Cealaltă echipă, World Stars, condusă de pe bancă de Cesare Prandelli, fostul antrenor al lui Mutu de la Fiorentina a fost formată din jucători ca David Trezeguet, Claude Mkelele, Luca Toni sau Alberto Gilardino.

Adrian Mutu, care a dat greutate mai departe tricoului cu numărul 10 al Naționalei, a vorbit într-o conferință de presă despre cum i-a influențat cariera în bine Gică Hagi.

Adrian Mutu: „Prima oară când m-am întâlnit, eu îmi aduc aminte perfect. A fost în birou la Giovanni și îmi aduc aminte că eu, fiind un tânăr, eram încă la Pitești, cred că 17 sau 18 ani, dacă îmi aduc aminte. Când am intrat în birou Gică era cu spatele, s-a întors și a zis: Gică Hagi. Am zis: „Știu, dar n-am putut să-mi zic zic numele. Am și o poză pe care o păstrez și acum cu autograful lui Gică, cred că are 25 de ani.”

Gică Hagi l-a lăudat pe Adrian Mutu pentru reușitele lui

De cealaltă parte, Gică Hagi l-a lăudat pe Adrian Mutu pentru reușitele lui atât în tricoul Naționalei, cât și la echipele de la club. Iar despre faptul că va antrena Rapidul, Hagi a declarat că este încrezător că se va descurca la fel de bine.

Gheorghe Hagi: „Este același Adi Mutu care are personalitate, e foarte inteligent. El așa vrea să fie și echipa lui. Fiind un atacant creativ, căruia îi place golul, cred eu că așa este și ca antrenor și așa își dorește să fie și echipa lui, să joace un fotbal ofensiv, bazat pe controlul mingii.”

Și fostul antrenor al lui Adrian Mutu de la Fiorentina, dar și foștii lui coechipieri au vorbit despre relația lor cu „Il Fenomeno".

Cesare Prandelli apoi, fostul antrenor al lui Mutu: „Cu Adrian am avut o relație apropiată. Chiar și foștii lui colegi spuneau că era ca un fiu pentru mine. Să spunem că a fost o relație frumoasă și sinceră.”

Jimmy Floyd Hasselbaink, fost coleg cu Mutu la Chelsea: „Am multe amintiri frumoase cu Adrian. A fost colegul meu la Chelsea. Am jucat multe meciuri împreună în primul an în care a fost acolo. Are experiență ca jucător, are respect din partea fotbaliștilor și carismă, lucruri importante pentru un manager.”

Adrian Mutu a jucat 77 de meciuri pentru Echipa Națională și este golgheterul all-time, cu 35 de goluri, la egalitate cu Gică Hagi. În Serie A, campionatul Italian, considerat printre cele mai puternice din lume, Mutu a înscris peste 100 de goluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE