Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sports Festival: Adrian Mutu pune oficial punct unei cariere sportive înțesate cu victorii

Publicat de: Euronews

Meciul demonstrativ de retragere, organizat în cadrul Sports Festival, la Cluj-Napoca, va alinia la start nume sonore din fotbalul intern și internațional. Înaintea antrenamentului oficial, Adrian Mutu și-a lansat și cartea autobiografică, intitulată „Revenirea din infern”.

Adrian Mutu și-a lansat și cartea autobiografică

Cartea este o confesiune în care cel supranumit Il Fenomeno povestește cum a ajuns în top și a decăzut, din cauza unei greșeli, pentru ca apoi să revină la cel mai înalt nivel.

Adrian Mutu, fost fotbalist: „Până la urmă e o provocare să vorbești deschis despre anumite experiențe, nu-i ușor. Gândiți-vă că în momentul acesta au trecut aproape 20 de ani de la o întâmplare. Printr-o decizie nefericită luată de mine putea să mi se schimbe destinul sau mi s-a schimbat destinul, dar putea să mi se schimbe și să se ducă pe o pantă foarte nasoală.”

Jurnalistul Cătălin Oprișan, care l-a ajutat pe Mutu să-și publice destăinuirile, a povestit cum legendarul Francesco Totti l-a invitat pe Adi Mutu să joace la Roma, italianul fiind chiar dispus să scoată din buzunar un milion de euro pentru ca transferul lui Mutu de la Fiorentina la Roma să se realizeze.

Cătălin Oprișan, jurnalist: „Sună telefonul, în capătul celălalt al firului, cum spun bătrânii jurnaliști, era un băiat pe nume Francesco Totti: „Salut Adi, eu aș vrea să vii să joci cu mine la Roma. Ai vrea să vii?” Încep discuțiile și lipsește un milion între ceea ce cerea clubul lui Adi, Fiorentina, și ceea ce primea Roma. Îl sună din nou. Bun, am înțeles că sunt din nou discuții și că lipsește un milion: „Vrei să vii să joci cu mine? Da, vreau. Dacă vrei, eu din salariul meu renunț la un milion”. Ca să înțelegeți ce fel de om era Adi Mutu. Totti punea un milion de euro de la el din buzunar, iar antrenorul Fiorentinei își dădea demisia dacă el pleca.”

Legendarul jucător italian este și marele absent al meciului de retragere al lui Mutu.

Adrian Mutu, fost fotbalist: „Francesco Totti mi-aș fi dorit. Din păcate, el nu poate să ajungă, pentru că este la Los Angeles, dar el mi-ar fi plăcut, pentru că, în afară de valoarea lui fotbalistică pe care o avea și suntem și prieteni foarte buni, și i-ar fi plăcut în România, lui îi place în România.”

Alături de el vor intra, însă, pe teren, foști colegi de la Echipa Națională și echipele de club la care a evoluat

Printre cele mai sonore nume sunt Gică Hagi, care va fi și antrenorul Team Romania, Mirel Rădoi, Bogdan Stelea, Ciprian Marica sau Gabriel Tamaș. Pentru echipa Worlds Stars, condusă de pe bancă de Cesare Prandelli, fostul antrenor al lui Mutu de la Fiorentina, vor juca, printre alții, Fabio Cannavaro, David Trezeguet, Claude Makelele, Luca Toni sau Alberto Gilardino.

Adrian Mutu a jucat 77 de meciuri pentru Echipa Națională și este golgheterul all-time, cu 35 de goluri, la egalitate cu Gică Hagi. În Seria A, campionatul Italian, considerat printre cele mai puternice din lume, Mutu a înscris peste 100 de goluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE