Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spații virtuale de pregătire pentru medici. Demonstrație Metaverse la conferința ITU din București

Demonstrație a conceptului Metaverse în cadrul conferinței ITU din București. Compania Facebook, care și-a schimbat denumirea în Meta, a organizat o prezentare a utilității Metaverse. Cum ar fi salvarea vieții.

Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (ITU) este cea mai importantă organizație de standardizare în domeniul telecomunicațiilor, aflată în prezent sub aripa Organizației Națiunilor Unite.

Pregătirea medicilor în Metaverse

O echipă Euronews a fost la demonstrația de la Palatul Parlamentului și a stat de vorbă cu cei doi directori Facebook veniți pentru câteva zile la București. Aceștia au explicat cum pot fi utilizate spațiile virtuale 3D și întregul spectru al realității augmentate. Desigur, în scopuri practice, cum ar fi pregătirea medicilor.

Bhabani Panda, expert Facebook/Meta: „Există o multitudine de aplicații în Metaverse. Nu este de joacă viața copiilor și astfel poți experimenta scenarii de stress, de criză și cum să reacționezi când ești pus în fața unei realități asemănătoare, știi deja cum să procedezi. Sigur, asta nu înlocuiește priceperea și deprinderile, dar te antrenează pentru astfel de situații. Conectivitatea este cheia, lucrăm cu specialiști pentru ca întregul spectru și conectivitatea să fie disponibile.”

Experiența oferită de cei de la Meta a stârnit multă curiozitate la conferința ITU și a fost testată de mulți tineri. Alina, una dintre studentele care lucrează ca voluntară, a testat dispozitivul Virtual reality.

Alina Luiza Petcu, voluntară: „Am fost foarte uimită de design și de claritate, m-am simțit de parcă eram acolo.”

Conceptul de Metaverse se referă la un spațiu cibernetic paralel cu realitatea fizică, în care oamenii interacționează sub formă de avataruri web, folosind un echipament sofisticat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE