Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania a doborât un nou record de căldură, pentru luna decembrie. Se amână sezonul de schi

În Spania, recordul de temperatură a fost doborât pentru luna decembrie. Un val de aer cald a cuprins Peninsula Iberică, astfel că s-au înregistrat aproape 30 de grade Celsius în sudul țării, amânându-se sezonul de schi, anunță Reuters.

Speranțele spaniolilor de a avea zăpadă de sărbători scad după ce au avut o vară cu mai multe valuri de caniculă, înregistrându-se unul dintre cei mai călduroși ani.

„Este una dintre cele mai calde mase de aer care a cuprins vreodată Spania, în acest moment, în decembrie”, a declarat Ruben del Campo, purtătorul de cuvânt al agenției naționale de meteo AEMET.

În orașele de pe coasta însorită a Mediteranei, cum ar fi Valencia, s-au înregistrat temperaturi de cel puțin 27 de grade Celsius, cu două grade mai mari decât recordul anterior pentru ultima lună a anului.

Purtătorul de cuvânt al AEMET a adăugat că temperaturile anormale, dar și precipitațiile rare prevăzute până în luna februarie, anunță un sezon „nu foarte bun” pentru sporturile de iarnă, care depind de zăpadă abundentă, care odată topită este, de asemenea, o resursă de apă esențială pentru lunile de primăvară și de vară.

Vremea s-ar putea schimba începând cu miercuri, anunță agenția meteo

Aerul mai rece de la altitudinile mai mari va scădea temperaturile la valori mai normale pentru decembrie. În cunoscuta stațiune de schi Navacerrada din afara Madridului, vizitatorii s-au plâns de lipsa zăpezii.

Vicente Solsona, un profesor universitar pensionar în vârstă de 66 de ani din estul provinciei Castellon, a spus că Navacerrada ar trebui să aibă cel puțin un metru de zăpadă, în plin sezon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE