Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămână din 2024

Prima zi din 2024 vine cu vreme caldă, anunță meteorologii. La munte sunt așteptate, totuși, ninsori, în special în zonele înalte.

31/12/2023 , 07:51

Revelion 2024 cu vreme caldă în toată țara

Meda Andrei, meteorolog: „Vremea va fi caldă. La miezul nopții, temperaturile - la nivelul țării, în general - cuprinse între 4 și 7-8 grade Celsius. Dimineața, puțin mai răcoare, dar tot valori de temperatură peste ce ar trebui să avem în acest moment, adică valori negative - prin Maramureș, Transilvania, zonele de deal și de munte, pornind de la -5 grade în partea de est a Transilvaniei, iar în rest, 0 și puțin peste 0 grade, adică 2, 3, 4 grade Celsius. Cel mai cald, cinci grade, pe litoral și în dealurile de vest”.

„În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi foarte puține, cel mai probabil prin vestul, nord vestul țării, dar după aceea, pe parcursul zilei de 1-2, se vor înmulți în vest, în nord, în centru, pentru ca în noaptea de 1 spre 2 ianuarie și pe parcursul zilei de 2 ianuarie să fie ploi și în restul țării. Vorbesc mai mult de ploi pentru că temperaturile rămân în continuare ridicate. În prima jumătate a săptămânii viitoare ele vor fi, în general, între 4 și 12 grade, pentru ca după aceea - miercuri, joi, vineri - să aibă temperaturi, mare parte din țară, de peste 10, poate chiar în partea de sud și de peste 12, 13 grade”.

„O ușoară răcire se va simți la finalul săptămânii viitoare, dar până atunci mai este și vom urmări ce se întâmplă. Ninsoare, doar în zona de munte, dar destul de puțin și acolo și, în general, la altitudini mari”.

Știrea inițială:

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion 2024

Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni care cuprinde și vremea pentru sărbătorile de iarnă, Crăciun și Anul Nou 2024.

Prognoza pentru zilele premergătoare Crăciunului indică faptul că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea de Crăciun 2023

În intervalul 18 – 25 decembrie, care cuprinde și Ajunul Crăciunului și ziua de Crăciun 2023, vremea va fi una specifică sezonului de iarnă. Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Conform mediei multianuale a temperaturii aerului, valorile în acest interval se situează între -4 și 2 grade.

Meteorologii mai spun că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Vremea de Revelion 2024

ANM a emis și prognoza pentru intervalul 25.12.2023 – 01.01.2024. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, anunță ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE