Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soția lui Bruce Willis, apel către paparazzi, după diagnosticul actorului: ”Vă rog să nu țipați la soțul meu. Oferiți-i spațiu”

Soția lui Bruce Willis, Emma Heming Willis, le-a cerut paparazzilor să păstreze distanța și să nu mai țipe la actor, atunci când îl văd în public.

Emma Heming Willis a postat un videoclip pe contul său de Instagram unde a solicitat sfaturi din partea altor îngrijitori ai persoanelor care suferă de demență, asemenea soțului ei.

”Aveți sfaturi sau modalități prin care îi puteți scoate pe cei dragi în siguranță afară, printre oameni?”, a întrebat soția actorului Bruce Willis, în descrierea videoclipului.

De asemenea, soția actorului a mai spus că ”este nevoie încă de multă educație care trebuie făcută” în legătură persoanele care trăiesc cu demență.

Emma Heming Willis a povestit despre un moment recent în care mai mulți fotografi au încercat să discute cu Bruce Willis, în timp ce acesta se întâlnea la o cafea cu prietenii săi, care s-au străduit să aibă grijă cât mai bine de actor.

”Pentru cei care au filmat videoclipurile, vă rog să nu țipați la soțul meu sau să îl întrebați cum se mai simte sau orice altceva. Oferiți-i spațiu. Permiteți familiei noastre sau oricui este cu el în acea zi să-l poată duce din punctul A în punctul B în siguranță.”

Solicitarea soției lui Bruce Willis vine la câteva săptămâni după ce familia a anunțat că tulburarea lui de vorbire, afazia, de care actorul de 67 de ani suferea, a evoluat într-un diagnostic mai specific de demență frontotemporală.

”Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, a explicat familia.

”Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar. Este o boală crudă de care mulți dintre noi nu am auzit niciodată și care poate lovi pe oricine.”

Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.

”În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori”, a subliniat familia actorului.

Cariera lui Bruce Willis

Pe parcursul unei cariere de patru decenii, filmele lui Bruce Willis au produs peste 5 miliarde de dolari la nivel mondial din încasările la casele de bilete (box office).

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia "The Verdict", regizată de Sidney Lumet.

Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu, datorită rolului principal din serialul "Moonlighting", produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune "Die Hard" din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum "The Last Boy Scout" (1991), "Pulp Fiction" (1994), "12 Monkeys" (1995), "Last Man Standing" (1996), "The Fifth Element" (1997), "Armageddon" (1998), "The Sixth Sense" (1999), "Hart's War" (2002), "Tears of the Sun" (2003), "Hostage" (2005), "Lucky Number Slevin" (2006), "Surrogates" (2009), "Moonrise Kingdom" (2012), "Rock the Kasbah" (2015) şi "Motherless Brooklyn" (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul "Moonlighting", şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din "Moonlighting" şi "Friends".

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE