Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Cîmpeanu: Transport școlar cu bani din PNRR

Publicat de: Euronews

Sorin Cîmpeanu dă asigurări că noua reformă a educației prevede gratuitatea reală pentru transportul școlar. În cadrul unei dezbateri organizate miercuri seară, ministrul Educației a mai spus că de asigurarea transportului gratuit al elevilor se vor ocupa consiliile județene.

„Această facilitate, acest mecanism care prevede soluționarea unui deziderat ce de multă vreme e prezent în spațiul public, atunci având şi transportul şcolar asigurat poate va fi mai ușor ca părinții să își trimită copiii la o altă școală, dacă la şcoala din localitatea lor e învăţământ simultan.”

Ministrul Educației a explicat că gratuitatea include atât transportul local, cât și cel intra și inter județean.

„Legea asta prevede asigurarea gratuităţii reale pentru transportul elevilor. În paralel cu acele microbuze şcolare care urmează să fie achiziţionate prin PNRR există o prevedere care spune că statul este obligat să asigure transportul printr-o anexă la legea bugetului de stat din sume defalcate din TVA prin Consiliile Judeţene pentru că acestea sunt în legătură directă cu operatorii de transport. Şi aici ne referim atât la transportul local, cât şi la navetă, cât şi la transportul intra şi inter judeţean.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE