Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Cîmpeanu: Nu va exista o rectificare bugetară la Ministerul Educației. Coaliția susține „România educată”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, întrebat dacă ministerul pe care îl conduce va fi afectat de o rectificare bugetară negativă, că nu a primit un material oficial de la Ministerul de Finanţe şi că ştie că proiectul 'România Educată' este susţinut de întreaga coaliţie.

„Eu am citit în presă. Eu nu am primit un material oficial de la Ministerul de Finanţe. Acum, dacă cei din presă sunt mai bine informaţi decât membrii Guvernului, ce sa zic? Eu ştiu că avem mâine o şedinţă de Guvern, la ora 11:00, şi mai ştiu că toată coaliţia susţine proiectul 'România Educată' şi legile din 'România Educată' şi mai ştiu că nu e nimeni printre colegii din Guvern care să îşi imagineze că 'România Educată' poate fi pusă în aplicare fără resurse. Şi mai ştiu că, dacă avem acum o tăiere a bugetului Ministerului Educaţiei, va fi foarte greu să convingem noi, PNL, că la anul vom fi capabili să convingem să avem un plus foarte important al bugetului”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la o dezbatere cu privire la noile legi ale Educaţiei organizată la PNL Bucureşti.

Ministrul Educaţiei mai afirmat că cei care au scris în presă despre o posibilă remaniere a sa au greşit.

„Colegii din presă, lucru pe care îl apreciez, am văzut că sunt informaţi si cu privire la remanierea ministrului Educaţiei. Îi dezamăgesc. Nu am ce să le fac. Aici au greşit-o, pentru că interpreţii populari, în sensul de anonimi, care au surse pretins poziţionate în zona Cotroceni, aşa am citit, (...) deci îi dezamăgesc cu privire la rectificarea bugetară şi remaniere. Aşa am destinul meu, să îi dezamăgesc pe unii. Satisfac aşteptările altora care sunt prezenţi aici”, a spus Cîmpeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE