Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Slang-ul”, tot mai prezent în viața de zi cu zi. Ce este și cum schimbă acesta viața tinerilor

Dacă la început de an vreți să flexați în fața unui Gen Z, aveți grijă să nu folosiți cuvântul „cool”. Dacă prima frază nu are nici măcar o noimă pentru voi, înseamnă că nu sunteți familiarizați cu vocabularul tinerilor.

Noi am pus la cale un experiment: cuvinte utilizate intens de către adolescenți, traduse în limbajul celor nu neapărat bătrâni, dar despre care putem spune că își amintesc cum era înainte să existe internetul. Să vedem ce a ieșit.

Așa arată astăzi o discuție între doi tineri din generația Z. Sau, mai bine zis, așa își imaginează milenialii din redacția Euronews.

Cuvintele prescurtate, preluate din limba engleză sau adaptate ușor în limba română sunt la ordinea zilei. Dar când îi întrebi pe cei care chiar le folosesc, totul pare simplu.

”Ghost” - a lăsa pe cineva, a ignora pe cineva;

”LMAO” - înseamnă că râzi foarte tare, e ceva amuzant;

Pentru adulți, lucrurile se complică. Nu le vine deloc natural să intre în jocul lingvistic al adolescenților și, de cele mai multe ori, nici nu mai încearcă.

Este și cazul lui Mihai Vasilescu, blogger și tatăl a două adolescente.

”Nu reușești să fii la curent pentru că vorbești de limbajul lor, cum vorbesc ei, e ca un animal viu, limbajul își face updateuri și ce crezi tu că știai azi nu mai e valabil. rămân cele de bază, dar ei vorbesc altfel ca să nu spun că progresează în funcție de limba străină pe care o știu.”, a declarat Mihai Vasilescu, blogger.

Dar tinerii spun că limbajul lor nu este deloc complicat și că adulții ar putea măcar să facă un efort ca să îi înțeleagă.

Dar dacă vi se pare că neologismele și cuvintele ciudate sunt folosite prea mult în jurul vostru, gândiți-vă că se poate și mai rău: în Statele Unite, 80% dintre americani spun că folosesc slang-ul. 20% dintre ei fac asta în fiecare conversație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE