Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Situație dificilă pe front, Ucraina pierde teren. Armata rusă asediază un nou oraș din regiunea Donețk

Situația de pe frontul din estul Ucrainei se deteriorează rapid, iar armata Moscovei este pe punctul de a cuceri un nou oraș din regiunea Donețk. Informațiile sunt confirmate atât de liderul de la Kiev, cât și de șeful armatei ucrainene. 

Trupele rusești și-au intensificat atacul asupra orașului Ceasiv Iar. „Inamicul își concentrează eforturile pentru a sparge apărarea noastră la vest de Bahmut, pentru a obține acces la canalul Donețul de Nord”, a scris pe canalul său de Telegram șeful armatei ucrainene. Potrivit generalului ucrainean, dacă rușii reușesc să treacă de această barieră de apă, atunci le va fi mai ușor să înainteze spre Kramatorsk, un important centru urban și industrial din regiune.  

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Situația de pe front în timpul unui război atât de fierbinte este întotdeauna dificilă. Dar în aceste zile, și mai ales în sectorul Donețk, devine din ce în ce mai dificilă. Sunt recunoscător fiecărei brigăzi, fiecărui soldat și comandant care face totul pentru a ne apăra pozițiile și pentru a distruge ocupantul.” 

Rusia a confirmat atacaul în regiunea Donețk

Ministerul rus al Apărării a confirmat că trupele sale înaintează în regiunea Donețk. 

Aleksandr Gordeev, purtător de cuvânt armata rusă: ”În cursul operațiunilor de luptă, unitățile grupării și-au îmbunătățit situația de-a lungul liniei frontului și au împiedicat întărirea pozițiilor de atac ale inamicului în zonele Urojainoie, Staromaiorskoie și Ravnopolie.” 

Anterior, președintele ucrainean a avertizat că în cazul în care Congresul Statelor Unite ale Americii nu vor debloca rapid pachetul de ajutor pentru Kiev, de 60 de miliarde de dolari, armata ucraineană va fi nevoită să se retragă de pe mai multe  porțiuni ale frontului. Unii analiști ucraineni susțin că după atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului, Washingtonul ar putea urgenta aprobarea de ajutoare militare externe, inclusiv pentru Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE