Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Site-uri private oferă spre vânzare viniete false pentru Slovenia. Anunțul MAE

Publicat de: Sabina Coman

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovenia sunt avertizaţi că site-uri neautorizate oferă spre vânzare e-viniete false, anunță Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că DARS - Compania Naţională a Drumurilor avertizează în legătură cu vânzarea e-vinietelor false pe site-uri neautorizate. (...) Reprezentanţii DARS precizează că site-urile pirat care oferă spre vânzare viniete false percep comisioane foarte mari, iar utilizatorii sunt amendaţi", precizează Ministerul Afacerilor Externe.


Autorităţile informează conducătorii auto că pot procura viniete on-line exclusiv de pe pagina de internet: http://evinjeta.dars.si/selfcare/en.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet

 http://www.mae.ro/romanianmissions

În plus, reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE