Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simulare Evaluarea Națională 2024. Elevii se plâng că proba la Matematică a fost dificilă, inclusiv grila: „Dacă a avut scopul să ne sperie, a reușit”

Elevii de clasa a VIII-a au avut, marți, proba la Matematică, din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024.

Proba a fost atât de grea încât i-a speriat, susțin organizațiile elevilor, unii părinți și dascăli. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Educației le transmit că nu este sănătos să-și dorească subiecte ușoare, asta în condițiile în care chiar și anumiți profesori de matematică susțin că testul a fost atât de dificil încât putea fi rezolvat doar de cei care fac și meditații.

Simulare Evaluarea Națională 2024 - Proba la Matematică. Elev: „Dacă a avut scopul să ne sperie, și l-a îndeplinit”

Laurențiu Raicea, vicepreședinte Consiliul Elevilor: „Am discutat cu colegii mei din clasele a VIII-a și am concluzionat că dacă această simulare a avut scopul de a speria elevii, și l-a îndeplinit cu succes, dar dacă a avut scopul de a evalua cunoștințele pe care le-au acumulat elevii până acum, nu pot spune că l-a îndeplinit”.

Cu alte cuvinte, subiectele au fost dificile, chiar și cel grilă. Asta reclamă în cor elevii, părinții, dar și profesorii.

Alin Munteanu, profesor de matematică: „Am mari dubii că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor tuturor la nivelul acesta de dificultate. Asemănarea triunghiurilor este un capitol total neprietenos elevilor de clasa a VIII-a”.

Ministerul Educației transmite, însă, că subiectele nu trebuie să fie ușoare, ci să îndeplinească un set de condiții. Ceea ce s-a întâmplat.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Nu știu dacă este sănătos să vorbim despre subiecte foarte ușoare sau dacă e bine să avem subiecte ușoare. Orice subiect, la orice examen național, trebuie să îndeplinească câteva condiții. Unu, să respecte programa, o face, să aibă un nivel de dificultate crescător (...). Din punctul nostru de vedere, subiectele date la simularea examenului de Matematică respectă toate aceste condiții”.

Profesorul de matematică Alin Munteanu a rezolvat, în direct la Euronews România, subiectele primite de elevi la evaluare. Simularea Evaluării Naționale continuă cu proba scrisă la Limba maternă, după care, în 23 februarie, vor fi comunicate rezultatele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE