Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simularea examenului de Bac 2023, proba la alegere. Modele de subiecte

Elevii claselor a XII-a susțin a treia probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat din 2023, cea la alegere în funcție de profilul și specializarea urmate în liceu.

La proba la alegere, în funcție de profil, elevii vor susține testarea la una din disciplinele: fizică, informatică, chimie, biologie, geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Proba începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este până la ora 8:30.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au avut la dispoziție trei ore.

În total elevii susțin trei probe la simularea examenului de Bacalaureat, cum este și structura examenului din vară.

Simularea examenului de bacalaureat a început, luni, cu proba la Limba și literatură română. Marți, elevii au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie.

Important de precizat este că rezultatele obținute de elevi la simulare nu vor fi trecute în catalog și nici nu pot fi contestate. Notele vor fi discutate la clasă. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Modele de subiecte pentru Bac 2023 pentru proba la alegere

Modele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2023 au fost publicate încă din luna februarie de Ministerul Educației, pentru a ajuta elevii să se familiarizeze cu structura subiectelor.

Cum ar putea arăta un posibil subiect la examenul de Bac 2023:

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE