Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Simona Halep, susținută de PTPA în lupta sa pentru a-și dovedi nevinovăția

De Oana Stoica  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Sindicatul jucătorilor profesioniști de tenis (PTPA) este alături de Simona Halep în lupta sa pentru a-și demonstra nevinovăția. Halep, fost lider WTA, a fost suspendată patru ani din circuit în urma acuzațiilor de dopaj.

"PTPA este pe deplin angajată să o susţină în viitoarele sale apeluri, ca şi pe toţi jucătorii care au nevoie de ajutor. Cum am indicat în principiile PTPA, vom continua să apărăm desfăşurarea mai rapidă a proceselor, în beneficiul tuturor", se arată în comunicatul publicat pe platforma X (fostă Twitter), potrivit Agerpres.

PTPA a criticat numeroasele amânări ale judecării cazului Simonei Halep: "Ca sindicat al jucătorilor de tenis, susţinem şi protejăm ferm drepturile jucătorilor în faţa tuturor instanţelor. Acest lucru include şi dreptul la proces şi apel în cazuri de dopaj. Amânările repetate şi inexplicabile în cazul Simonei Halep sunt în acelaşi timp nedrepte şi inacceptabile".

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a decis suspendarea jucătoarei de tenis pe o perioadă de patru ani. Ea a ispășit deja un an din pedeapsă, fiind inițial suspendată provizoriu, din octombrie 2022, după ce a fost informată că a picat testul anti-doping.

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei.

A doua este legată de neregularităţile găsite în paşaportul său biologic (ABP).

Halep s-a declarat "şocată şi dezamăgită" de suspendarea de patru ani şi a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ea va urma toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate.

Distribuie

Taguri