Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep a plecat la Miami. Sportiva va fi însoțită de un partener de antrenament portughez

Simona Halep va reveni în circuitul WTA pe data de 19 martie, la Miami Open. Fostul lider mondial a plecat deja spre Statele Unite, acolo unde va fi însoțită de un partener de antrenament portughez și de un fizioterapeut din România.

Este primul turneu la care ia parte sportiva, după ce TAS i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni, în cazul de dopaj.

La Miami, Simona Halep îi va avea alături și pe părinții și fratele ei. Sportiva nu a mai jucat din august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open.

Înainte de plecarea în Statele Unite, Simona Halep a spus că are emoții și că în America se va întâlni cu Horia Tecău, pentru a discuta despre eventuala revenire în echipa națională a României, pentru meciul cu Ucraina din aprilie.

”Pot să spun că mă arunc puțin, la un turneu atât de mare. Dar în momentul acesta, rezultatul nu există pentru mine. Vreau doar să resimt energia publicului, să resimt bucuria de a fi pe teren, indiferent de rezultat. Este o bucurie să fiu înapoi.

Nu am antrenor. Am fost în discuții, am vorbit. Darren mă ajută foarte mult pe această parte. În momentul acesta am de ales o echipă. Nu o voi face chiar astăzi sau mâine.

O să îmi iau timp să mă gândesc. Momentan am un sparring din Portugalia, care o să vină cu mine la Miami, și un fizioterapeut. După Miami o să-mi iau timp și o să aleg persoanele pe care eu le consider potrivite pentru mine”, a spus Simona Halep, la Antena 3.

Simona Halep a scăpat de suspendarea dictată de ITIA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere.

Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE