Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov atacă Occidentul de la tribuna ONU. Ministrul rus spune că ajutorul oferit Ucrainei împiedică încheierea războiului

Înaintea acestui atac, ministrul rus de Externe a profitat din nou de o ședință a Consiliului de Securitate al ONU pentru a face propagandă. Serghei Lavrov a declarat că Occidentul doar împiedică găsirea unei soluții pașnice pentru războiul din Ucraina atunci când oferă Kievului noi cantități de armament. Mai mult, oficialul a acuzat Kievul că vinde pe piața neagră armele primite de la partenerii occidentali. 

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU a fost organizată la solicitarea Rusiei. Serghei Lavov a declarat că Moscova este mereu gata să negocieze pacea în Ucraina și-a acuzat Kievul că atacă ținte civile din Rusia și din teritoriile ucrainene ocupate.  Șeful diplomației ruse a mai adăugat că occidentul nu face decât să refuze o soluție pașnică în Ucraina atunci când oferă armament Kievului. 

Serghei Lavov, ministrul rus de Externe: ”Furnizarea de arme regimului corupt Zelenski are un aspect periculos, dorința de a obține cât mai multe beneficii din acest conflict. Autoritățile de la Kiev vând pe piața neagră o parte din armele primite din Occident. Cele mai înalte eșaloane ale Statelor Unite au mers chiar până la a spune că Rusia va ataca Polonia, statele baltice, Finlanda. Poți inventa multe lucruri pentru a convinge Congresul și Parlamentul European, pentru a-i convinge să sprijine Ucraina în detrimentul cetățenilor lor.”

Statele Unite au respins ca nefondate declarațiile făcute de Serghei Lavrov la tribuna ONU. 

Robert Wood, ambasadorul adjunct al SUA la ONU: ”Este regrtabil că Rusia continuă să solicite reuniuni pe această temă și să folosească ședințele Consiliului de Securitate al ONU drept scenă pentru dezinformarea flagrantă pe care, din păcate, a trebuit să o ascultăm. Este cinism de cel mai înalt nivel să pretinzi că sprijinul legitim și legal pentru autoapărarea Ucrainei prelungește războiul de agresiune al Rusiei.”

Iar ambasadorul Ucrainei la ONU a acuzat Iranul și Coreea de Nord că oferă Rusiei arme care sunt folosite în atacurile asupra civililor din Ucraina. 

Serghei Kisliţia, ambasadorul Ucrainei la ONU: ”Federația Rusă a solicitat această ședință pentru a discuta problema livrărilor de arme. Într-adevăr, transferurile de arme și echipamente militare pe care Rusia le primește, în special din Iran și din Coreea de Nord, continuă să alimenteze conflictul și să ducă la creșterea numărului de victime în rândul populației civile din Ucraina.”

Ucraina se confruntă cu probleme în ceea ce privește furnizarea de armament. Disensiunile interne din Statele Unite blochează de câteva luni oferirea unei noi finanțări pentru Kiev. În același timp, Rusia şi-a reorientat complet economia către industria de armament şi a dezvoltat producţia, în pofida sancţiunilor care ar trebui să împiedice fabricarea de muniţii şi arme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE