Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful ONU spune că perspectivele de pace privind războiul din Ucraina continuă să se diminueze

În condițiile în care nu există niciun indiciu că Rusia și Ucraina se vor apropia de masa negocierilor, șeful ONU, Antonio Guterres, a lansat un avertisment dur.

Secretarul general al ONU a declarat că perspectivele de pace „continuă să se diminueze”. Guterres a continuat spunând că invazia rusă în Ucraina provoacă suferințe de nedescris poporului ucrainean, „cu profunde implicații globale”.

„Șansele unei noi escaladări și vărsări de sânge continuă să crească. Mă tem că lumea nu se îndreaptă somnambulic spre un război mai amplu. Mă tem că o face cu ochii larg deschiși”.

Vecinii Ucrainei iau măsuri pentru a-și consolida capacitățile defensive

Polonia ia măsuri suplimentare pentru a-și consolida capacitățile defensive, în contextul în care războiul Rusiei din Ucraina vecină intră în al doilea an la sfârșitul acestei luni.

Ca o ilustrare a preocupărilor vecinilor Ucrainei, bateriile de rachete Patriot pe care Polonia le-a achiziționat anul trecut de la SUA au fost desfășurate în capitala țării, Varșovia, în cadrul unor exerciții militare.

Consecințele războiului sunt cât se poate de reale - luni, la Kiev, a avut loc înmormântarea unui soldat care a murit luptând pe frontul din estul Ucrainei. El a fost ucis în luptele aprige de artilerie din Bakhmut împotriva trupelor rusești luna trecută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE