Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Situația de pe linia frontului din estul Ucrainei devine tot mai dificilă. Volodimir Zelenski spune că Rusia trimite din ce în ce mai multe trupe în luptă

Situația de pe linia frontului din estul Ucrainei devine tot mai dificilă, iar Volodimir Zelenski spune că Rusia trimite din ce în ce mai multe trupe în luptă. Kievul anticipează că Moscova va lansa o ofensivă majoră în această lună, când se împlinește un an de la invazia Federației Ruse.

Președintele Zelenski a încurajat trupele ucrainene să rămână pe poziție

În cel mai recent discurs către națiune, președintele Zelenski a încurajat trupele ucrainene să rămână pe poziție și să facă totul pentru a învinge soldații ruși.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Observăm o presiune crescută în diferite zone ale frontului, precum și în sectorul informatic. Este foarte dificil în regiunea Donețk, se duc lupte crâncene, dar, indiferent cât de greu este și cât de multă presiune există, trebuie să rezistăm.”

Ucraina continuă să ceară Occidentului să accelereze livrarea armelor promise

La rândul său, Moscova susține că regimul de la Kiev plănuiește ceea ce numește „o provocare” sau o operațiune „sub steag fals” la Kramatorsk. Într-o declarație a Ministerului Apărării se precizează că Ucraina plănuiește să atace spitalele din oraș, cu scopul de a acuza Moscova de comiterea unor crime de război.

În timp ce forțele rusești avansează treptat în est, Ucraina continuă să ceară Occidentului să accelereze livrarea armelor promise. Kievul crede că Moscova vrea să captureze întreaga regiune Donbas, precum și partea de sud, unde ar intenționa să își lărgească coridorul terestru către peninsula ocupată Crimeea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE