Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Apărării a discutat cu omologul ucrainean despre urmele de dronă găsite pe teritoriul României

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei au discutat la telefon despre urmele de dronă găsite pe teritoriul României, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Generalul Daniel Petrescu i-a transmis omologului ucrainean că a dispus măsuri suplimentare pentru consolidarea capacităților de monitorizare și securizare a spațiului aerian la frontierele României. Totodată, Bucureștiul a condamnat cu fermitate atacurile Rusiei asupra infrastructurii ucrainene și populației civile.

Într-o şedinţă de vineri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre prin care se implementează măsuri pentru avertizarea cetăţenilor români aflaţi în zona de graniţă cu Ucraina.

Astfel, Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. În caz de pericol, locuitorii vor fi avertizați prin sistemul Ro-Alert sau prin alte mijloace de avertizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE