Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acuzată că lua mită și o dădea și altor medici. Șefa secției de Psihiatrie de la spitalul din Pitești, reținută

Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost reținută pentru 24 de ore. Este cercetată pentru luare și dare de mită. Potrivit anchetatorilor, medicul psihiatru ar fi luat mită de 147 de ori în doar patru luni de la pacienți.

Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, acuzată de luare și dare de mită

Femeia, suspectată că ar fi luat mită de peste 140 de ori, în patru luni

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au făcut percheziții în patru locuri, inclusiv la spitalul și la policlinica în care femeia își desfășura activitatea. Șefa Secției de Psihiatrie a SJU Pitești este acuzată că primea bunuri sau șpăgi cuprinse între 50 și 600 de lei sau bunuri de la pacienți și rude ale acestora. În unele cazuri, ea dădea mai departe banii altor cadre medicale din spital.

Procurorii au decis să ceară în instanță arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefei Secției de Psihiatrie. Judecătorii de la Tribunalul Argeș vor da, vineri, o decizie.

„În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Un asistent şi un registrator medical sunt și ei cercetaţi în același dosar pentru luare de mită și tăinuire. Cei doi au fost plasați sub control judiciar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE