Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secții speciale pentru deținuții dependenți de droguri. Klaus Iohannis a promulgat legea

Penitenciarele vor avea secţii specializate pentru tratarea dependenţilor de droguri. Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul care prevede existenţa acestor camere.

"În centrele educative şi cele de detenţie se organizează şi funcţionează o secţie specializată pentru tratarea, recuperarea, reabilitarea şi reinserţia socială a persoanelor condamnate care sunt dependente de consumul de substanţe psihoactive.

De asemenea, medicul centrului va monitoriza endemic schemele de tratament aplicate persoanelor în cauză. Determinarea gradului dependenţei acestora se va realiza de către medicul centrului", se arată în forma propusă spre promulgare a Legii.

Centrele susținute de la bugetul de stat

Conform actului normativ, mijloacele financiare necesare funcţionării, dotării şi investiţiilor din centrele educative şi din centrele de detenţie sunt asigurate de la bugetul de stat prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Fondurile pentru înfiinţarea centrelor pot proveni şi din bugetul consiliilor judeţene din regiunea respectivă, precum şi din donaţii, sponsorizări sau alte surse de finanţare prevăzute de lege.

Mijloacele financiare necesare funcţionării, dotării, şi investiţiilor din centrele educative şi din centrele de detenţie pot fi asigurate din venituri proprii, subvenţii acordate de la bugetul de stat, precum şi din donaţii şi sponsorizări sau alte surse de finanţare prevăzute de lege.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE