Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al NATO: Trebuie să fim pregătiți pentru un război pe termen lung în Ucraina

Occidentul trebuie să se pregătească de un război de uzură pe „termen lung” în Ucraina, spune Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, aflat la Washington, după o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

Secretarul general al NATO este prezent în Washington pentru a pregăti summitul NATO din perioada 28-30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat secretarul general al NATO, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. Stoltenberg a mai adăugat că nu vede, totuși, niciun semn în această direcție, în prezent.

Și Antony Blinken a afirmat la rândul său că războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”.

De la începutul invaziei în Ucraina, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din sudul Ucrainei - cea mai mare parte din Herson şi o parte din Zaporojie - şi avansează lent în Donbas, după cucerirea Mariupolului (sud-est).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE