Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina acuză Rusia de deportarea a circa 200.000 de copii ucraineni din teritoriile ocupate în război

Publicat de: Euronews

De la începutul invaziei în Ucraina, Rusia a deportat circa 200 de mii de copii ucraineni din teritoriile ocupate, a anunțat liderul de la Kiev Volodimir Zelenski. În timpul bombardamentelor armatei ruse au fost uciși peste 240 de copii, iar circa 450 au fost răniți.

Președintele ucrainean afirmă că acestea sunt cele mai mari crime de război pentru care Federația Rusă ar trebui să răspundă. Autoritățile de la Moscova nu au comentat acuzațiile liderului de la Kiev, dar au anunțat în repetate rânduri că pe teritoriul Rusiei s-au refugiat mai multe familii din Ucraina.

„Maturii și copiii sunt transportați forțat. Este una dintre cele mai ticăloase crime de război ale rușilor. Scopul acestei politici criminale este nu doar să fure oamenii, dar să facă în așa fel încât cei deportați să uite de Ucraina, să nu poată reveni. Noi trebuie să găsim un răspuns și pentru această provocare, dar și să facem totul ca toți cei care au ucis, torturat sau au deportat ucraineni să răspundă pentru acțiunile lor”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE